Bedrijfskundig

U zult zich zo af en toe best eens afvragen of U nog op de goede weg bent:

  • Sluiten de bedrijfsprocessen goed op elkaar aan?
  • Kunnen bepaalde zaken niet efficiënter?
  • Loop ik geen frauderisico?
  • Is mijn ICT goed geregeld en is mijn informatie goed beveiligd?
  • Is mijn personeelsbestand nog steeds optimaal, b.v. verhouding vast/flexibel, leeftijdsopbouw en kennis?

Grote bedrijven hebben voor dit soort vraagstukken meestal een controller in dienst die als financieel klankbord de directie bijstaat. Maar in het midden- en kleinbedrijf is het vaak niet rendabel om een fulltime controller in dienst te hebben. Toch wilt u graag inzicht hebben in uw financiële prestaties en uw bedrijfsprocessen. Dubbelplus ondersteunt u graag met parttime controlling. Bij parttime controlling kunt u bijvoorbeeld denken aan het optimaliseren van uw financiële administratie. Door een efficiënte financiële administratie kunt u continu beschikken over actuele informatie. Hierdoor heeft u niet alleen beter inzicht in uw bedrijfsresultaat, maar ook in mogelijke besparingen.

Het opzetten van een managementinformatiesysteem dat onder andere meer inzicht in de ontwikkeling van uw resultaat of uw werkkapitaal verschaft, behoort ook tot de mogelijkheden.

Naast aandacht voor de inhoud en de cijfers, besteden we natuurlijk ook aandacht aan uw medewerkers, de onderlinge communicatie en de processen. Hoe parttime controlling binnen uw bedrijf ingevuld wordt, is geheel afhankelijk van uw behoefte aan ondersteuning.